Kunst als inspiratie

Elke maand een speciaal menu met een artistieke draai

Wij willen onze gasten blijven inspireren, maar zelf ook steeds nieuwe inspiratie opdoen. Daarom serveren wij elke maand een speciaal menu, waarmee wij een kunstenaar, een kunstwerk, een galerie of museum in de schijnwerpers zetten.

De maand oktober in de spotlights: Ursula Aubri

Ursula is in 1976 in Enschede geboren en is vanaf haar jongste jaren besmet met het schildervirus door haar opa, die etste en schilderde.

Na de modevakschool (Illustratie/grafisch) was de AKI een logische stap. Enkele jaren daarna opende Ursula haar eigen galerie, waar zij ook encadreur was. Zij schildert, encadreert, restaureert en exposeert. Daarnaast geeft zij schilderles.

De schilderijen van Ursula Aubri onderscheiden zich door een fascinatie voor kleur. Met een veelheid aan technieken schildert zij veelal realistisch, maar, afhankelijk van de stemming, ook abstract. Haar schilderijen stralen een verstilling en zuiverheid uit.

Momenteel heeft zij veel succes met schilderijen in het thema Animals in Freedom. In deze “beestenbende” wekt zij door abstracte kleurrijke strepen fantastische vogels en andere dieren tot leven.

Ursula Aubri heeft een eigen galerie in Hengelo Ov. Nadat zij via exposities kennis maakte met Lambért, heeft zij nu ook een permanente expositie in Ootmarsum. Ootmarsum staat bekend als hét kunststadje van het Oosten! Vele bekende kunstenaars hebben daar een galerie of exposeren daar, zoals Ton Schulten, Maureen Knobben, Annemiek Punt, Lambert en Bianca Leussink.

Het maandmenuHet menu van de maand oktober heeft een Indische inslag. Ursula is deels van Indische komaf, een keuken die wij natuurlijk enorm kunnen waarderen. Alles draait om smaak. Veel specerijen komen terug in de gerechten en vaak zijn ze ook wat pikant. Natuurlijk geven wij hier weer onze eigen draai aan en laten het hele pikante ietwat achterwege.

Voorgerecht

We beginnen deze maand met heerlijk krokant in panko gebakken gamba's met een pittige saus.

Tussengerecht

Na dit smakelijke voorgerecht gaan we verder met een bouillon getrokken van gevogelte. Dit serveren we met omeletreepjes, een klein beetje rode peper voor een pittig accent en geplukte kipfilet.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht heeft net als het voor- en tussengerecht een Indische inslag. Malse biefstuk puntjes uit de wok met frisse rode ui, sesam en een licht pikante saus.

Nagerecht

Deze maand sluiten we het menu af met sorbet van pure chocolade, geserveerd met echte spekkoek en een karamelsaus van gecondenseerde kokosmelk.

Wij wensen u een geweldige avond uit bij Restaurant Het AtelierBekijk ook onze menukaart

Restaurant het Atelier

Inspirerend genieten

Wilt u zich ook laten inspireren door onze ‘Kunst uit de keuken’? U kunt hier snel en eenvoudig uw tafel reserveren:

Nu een tafel reserveren

Ons restaurant is iedere vrijdag, zaterdag en zondagavond geopend van 17.00 tot 00.00 uur. Hebt u nog vragen? Neem gerust contact met ons op: telefonisch via 0546-57 17 54 of per mail via info@restauranthetatelier.nl.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Restaurant het Atelier
Wilhelminastraat 28
7642 CS Wierden
+31 (0)546 57 17 54
info@restauranthetatelier.nl