Kunst als inspiratie

Elke maand een speciaal menu met een artistieke draai

Wij willen onze gasten blijven inspireren, maar zelf ook steeds nieuwe inspiratie opdoen. Daarom serveren wij elke maand een speciaal menu, waarmee wij een kunstenaar, een kunstwerk, een galerie of museum in de schijnwerpers zetten.

De maand december in de spotlights: de culinaire brigade van Het Atelier

Eten is belangrijk. Ook in de kunst. Al eeuwenlang vormt voedsel een inspiratiebron voor kunstenaars. Denk aan de ‘lekkere’ stillevens uit de 17e eeuw van Willem Claesz Heda, met zijn mooie oesters en citroenen of de heerlijke kazen en druiven van Floris Claesz van Dijk. U zou er zo zin in krijgen. Maar ook voor moderne kunstenaars is eten belangrijk. Andy Warhol heeft zijn geliefde Campbell soep wel heel vaak afgebeeld. En de hamburgers van hyperrealistisch schilder Tjalf Sparnaay zien er uit om op te eten. En zoals eten een bron van inspiratie kan zijn voor kunstenaars, zo raken koks omgekeerd ook geïnspireerd door muziek, schilderijen en andere kunstobjecten.

Onder leiding van chef-kok Richard Nijkamp maakt de culinaire brigade van Restaurant Het Atelier de mooiste creaties en de lekkerste combinaties. Elk weekend staat dit geweldige team klaar om al onze gasten een heerlijke avond te geven. Vanzelfsprekend gaat dit niet zonder onze zwarte brigade, zij serveren bij onze gerechten de best passende wijnen en staan altijd klaar voor een gezellig praatje of een toelichting op de heerlijke gerechten.

Bekijk ook ons KerstmenuVoorgerecht

We beginnen deze maand met dungesneden hertenbiefstuk, oftewel carpaccio van hert. Hierbij serveren we compote van cranberry, tamme kastanjes en een siroop van sherry en truffel.

Tussengerecht

Na dit voorgerecht gaan we verder met een romige cappuccino van pastinaak. De basis van deze soep is puur pastinaak met wat groentebouillon en peper en zout. Op deze soep komt een mooie groene room van peterselie.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht van de maand december is gekozen door onze kok Tjerk. Deze echte vleeseter ging voor een malse biefstuk van de grill met daarbij een luchtige hutspotpuree en een jus van bospaddestoelen.

Nagerecht

Wij sluiten ons menu af met de favoriet van Mees. Een huisgemaakte kaneelrol die we warm serveren. Het lekkere ijs komt van ijsboerderij ’t Dommerholt uit Borculo.

Wij wensen u een geweldige avond uit bij Restaurant Het AtelierBekijk ook onze menukaart

Restaurant het Atelier

Inspirerend genieten

Wilt u zich ook laten inspireren door onze ‘Kunst uit de keuken’? U kunt hier snel en eenvoudig uw tafel reserveren:

Nu een tafel reserveren

Ons restaurant is iedere vrijdag, zaterdag en zondagavond geopend van 17.00 tot 00.00 uur. Hebt u nog vragen? Neem gerust contact met ons op: telefonisch via 0546-57 17 54 of per mail via info@restauranthetatelier.nl.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Restaurant het Atelier
Wilhelminastraat 28
7642 CS Wierden
+31 (0)546 57 17 54
info@restauranthetatelier.nl