Kunst als inspiratie

Elke maand een speciaal menu met een artistieke draai

Wij willen onze gasten blijven inspireren, maar zelf ook steeds nieuwe inspiratie opdoen. Daarom serveren wij elke maand een speciaal menu, waarmee wij een kunstenaar, een kunstwerk, een galerie of museum in de schijnwerpers zetten.

De maand november in de spotlights: Niels Verbruggen

De in Amsterdam geboren kunstenaar Niels Verbruggen leeft tegenwoordig al weer vele jaren in het Twentse Enter. Op jonge leeftijd nam hij zijn percelen ter hand toen zijn hond overleed. Zijn hond is dan ook het eerste wat hij op een wit doek schilderde. Vanwege zijn dagelijkse werkzaamheden bleef het produceren van kunstwerken op doeken een hobby voor Niels. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan; hij ging steeds meer schilderijen produceren. Allereerst voor bekenden maar dat sloeg al snel over naar mensen die via via van hem gehoord hadden en hem een opdracht gaven voor een kunstwerk. In die tijd kwam hij er ook achter dat de appel niet ver van de boom viel; zowel zijn vader, grootvader als overgrootvader waren werkzaam in de creatieve sector.

Niels verliet zijn dagelijkse werk voor een bestaan als kunstenaar. Schilderijen kwamen terecht in het gehele land maar ook in onder anderen Duitsland, Oostenrijk en Portugal. In december 2019 opent hij zijn eigen gallery/atelier in Enter aan de Dorpsstraat 60. Zijn schilderijen zullen daar tentoongesteld worden en daar is hij dan ook aan het werk. De openingstijden zijn terug te vinden op www.nielsverbruggenart.com

Het maandmenuDeze maand staat ons maandmenu bijna geheel in het teken van Sunte Mart’n 2019: de koeienmarkt van oudsher, maar met vernieuwing'. Alhoewel er geen koeien voorkomen in het werk van Niels Verbruggen op zijn website is het zeker een man van vernieuwing. Zo overweegt hij op bestelling te gaan werken: "Ik vind het moeilijk, want het liefst maak ik alleen maar dingen die zelf mooi vind. Maar ik kan het wel, denk ik. Het zal wel moeten, want ik hoop ooit van mijn schilderen te kunnen leven."

Voorgerecht

We beginnen deze maand met huisgerookte entrecote. Na een nacht in de pekel gelegen te hebben, hebben we dit heerlijke vlees zo’n 4 uur koud gerookt. Hierbij serveren we een compote van kweeperen met cranberry en een siroop van rode port.

Tussengerecht

Na dit smakelijke voorgerecht volgt er een romige soep van bospaddenstoelen. Deze soep serveren we met verse paddenstoelen, truffel en een druppel truffelolie.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht staat vanzelfsprekend ook in het thema van de koeienmarkt. Heerlijke malse kalfsoester die we rosé gebraden serveren met een crème van tamme kastanjes, in rode wijn gegaarde zuurkool en gekonfijte rode ui.

Nagerecht

Het dessert van de maand november hebben we alvast gekoppeld aan Sinterklaas. Een heerlijke romige witte chocolademousse met speculaasmousse die we in lagen serveren met daartussen pepernoten. Het geheel wordt vergezeld van een bol vanilleroomijs.

Wij wensen u een geweldige avond uit bij Restaurant Het AtelierBekijk ook onze menukaart

Restaurant het Atelier

Inspirerend genieten

Wilt u zich ook laten inspireren door onze ‘Kunst uit de keuken’? U kunt hier snel en eenvoudig uw tafel reserveren:

Nu een tafel reserveren

Ons restaurant is iedere vrijdag, zaterdag en zondagavond geopend van 17.00 tot 00.00 uur. Hebt u nog vragen? Neem gerust contact met ons op: telefonisch via 0546-57 17 54 of per mail via info@restauranthetatelier.nl.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Restaurant het Atelier
Wilhelminastraat 28
7642 CS Wierden
+31 (0)546 57 17 54
info@restauranthetatelier.nl